Lallukan Taiteilijaklubi ry on säätiön ja asukkaiden yhteinen yhdistys. Se on vaikuttanut talossa sen alkuajoista lähtien. Sääntöjen mukaan ”yhdistyksen tarkoituksena on edistää asukkaina olevien taiteilijoiden luomiskykyä ja vireyttä, mikä pyrkimys toteuttaa myös Juho ja Maria Lallukan testamentin tavoitteita, sekä tässä mielessä erityisesti valmistaa jäsenilleen mahdollisuus yhdessäoloon ja ajatuksenvaihtoon joko Lallukan Taiteilijakodin tiloissa tai muualla.”

Akseli Gallen-Kallelan 50-vuotispäivän jälkeinen lounas. Antti Favénin öljymaalaus vuodelta 1915-16. Taiteilijakotisäätiön kokoelma.

Klubin itsensä järjestämien tilaisuuksien ja tapahtumien lisäksi käydään mahdollisuuksien mukaan yhdessä taidenäyttelyissä, teatterissa ja konserteissa. Joskus saatetaan tehdä retki pääkaupunkiseudun ulkopuolellekin.

Peruskorjauksen valmistumisen myötä toivomme Lallukan avautuvan entistä enemmän yleisölle. Juhlasali tarjoaa erinomaiset puitteet mitä moninaisimmille taidetapahtumille, konserteille, runomatineoille, pienimuotoisille teatteriesityksille, elokuville, taiteilijoiden tuotannon esittelyille ja jollekin sellaisellekin, jota emme tällä hetkellä osaa edes kuvitella.

Taiteilijaklubin puheenjohtaja on Eeva-Leena Pokela.