Ansioituneet taiteilijat voivat hakea Lallukasta asuntoa. Asukasvalinta perustuu aina kokonaisharkintaan, jossa taiteellisten ansioiden lisäksi punnitaan myös hakijan soveltuvuutta taiteilijayhteisöön. Valittavat taiteilijat ovat aina ammattitaiteilijoita ja oman alansa tunnustettuja osaajia.

Hakemus on vapaamuotoinen. Hakemukseen tarvitaan kaksi asiaa: ansioluettelo ja yhden sivun perustelu, miksi hakijan tulisi omasta mielestään saada asunto Lallukasta. Hakemuksessa kannattaa kertoa, muuttaisiko yksin, puolison tai perheen kanssa. Lisäksi kannattaa kertoa, millainen ja minkä kokoinen asunto olisi hakijalle tarpeellinen. Hakemukseen voi halutessaan liittää näytteitä taiteellisesta työstään.

Monet taiteilijapariskunnat hakevat Lallukasta asuntoa. Vuokrasopimus tehdään kuitenkin aina yhden taiteilijan kanssa. Pariskunnan tulee hakemuksessaan ilmoittaa, kumpi puolisoista on ensisijainen hakija.

Asuntojen vapautumista on vaikea ennakoida ja asukkaiden vaihtuvuus on hidasta. Moni joutuu odottamaan vuosikausia saadakseen asunnon Lallukasta. Hakijan kannattaa tällaisessa tapauksessa ilmoittaa asiamiehelle vuosittain lyhyellä sähköpostiviestillä olevansa edelleen kiinnostunut asunnosta.

Asunnot on kiintiöity kolmelle taiteenlajille:

  • kuvataiteilijat, n. 2600 m², 26 ateljeeta ja asuntoa
  • näyttämötaiteilijat, n. 1000 m², 16 asuntoa
  • säveltaiteilijat, n. 1000 m², 14 asuntoa
  • yhteensä 56 taiteilijoiden huoneistoa

Asuntohakemuksen jättäminen tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta täällä.

Juho ja Maria Lallukan taiteilijakoti -säätiölle osoitetut hakemukset voi lähettää myös kirjeitse osoitteella Apollonkatu 13, 00100 Helsinki. Merkitse kuoreen ”asuntohakemus.” Hakemuksen voi lähettää myös sähköpostitse: saatio (a) lallukkasaatio.net. Ilmoitukset ja tiedustelut: asiamies Timo Turja, 050-3644911 ; saatio (a) lallukkasaatio.net

Asukaslistaan voit tutustua täällä.